chilled carcass weight

ສິ້ນສ່ວນຮ່າງກາຍສັດຫຼັງຂ້າ ໃນກໍລະນີໝູຈະ ຖືກເອົາເລືອດອອກ ຂູດຂົນ ຕັດຫົວ ເອົາອະໄວ ຍະວະພາຍໃນອອກ ຜ່າຕາມເຄີ່ງກາງກະດູກ ສັນຫຼັງອອກເປັນ 2 ສ່ວນ ແລະ ຖືກນໍາໄປແຊ່ ເຢັນ (chilling) ໃນຫ້ອງອຸຫະພູມ 3 0C ເປັນເວລາ 24 ຊົ່ວໂມງ ຈະມີນໍ້າໝັກໜ້ອຍກວ່າ ນໍ້າ ໜັກສິ້ນສ່ວນຮ່າງກາຍ ທີ່ອຸ່ນ ຫຼື ສົດ (hot careass weigth) ປະມານ 3%.